BILBYTE

Hej!
Idag har vi blivit SAAB-ägare:)
Henke har i dag sålt vår gamla pärla som varit oss trogen en längre tid, men idag gick den till försäljning... tur det, för den har börjat ge upp lite här och där! Nu har den alltså sålts till en kille från Lund, som sedan ska sälja bilen vidare till AFRIKA!! Haha det kunde man väl aldrig tro, att den vita Toyotan skulle rulla nere i Afrika:)!! Så är du i Afrika har utkik efter vår gamla bil:) Här även hunnit träffa Daniel och Emmy här i Karlskrona. Sett hennes nya lya här, som hon ska bo i under veckorna då hon fått jobb här:) Det är alltid lika roligt att träffas, alltid mycket skratt!
Nu väntar Valborgsgrill med Henke, Sanna, Ingmari och Bernt Hässlegården.

Trevlig Valborg på er! Många Kramar E
Henke & JagTur att jag har den bilhandlar´n;) Älskar dej!


Idag är det studiebesök och färd mot Karlskrona som gäller!!!

Godmorgon! 
Sitter nu och väntar på att få åka till Vadstena med skolan. Idag ska vi besöka Landsarkivet där, det ni!! För er som undrar vad vi ska göra där så läser vi nu om Historie-geografisk metod och kartöverläggning. På landsarkivet kan man hitta gammalt arkivmaterial, kyrkoböcker och lite gamla kartor. Med dessa material kan man se hur tex. markanvändningen och olika gränser har förändrats över tid, vilka som bott på en plats osv.... spännande va!!? Studiebesöket är kl. 13, men vi ska åka lite tidigare så vi kan äta lunch i Vadstena innan. Det är så fint väder så det blir nog mysigt:) Sedan bär det av mot Karlskrona när jag kommer hem igen:) Det blir en lite tidigare helg för oss denna veckan, men det blir det väl för alla med Valborg och 1:a maj:)!?

Jag vill be min älskade syster om ursäkt då jag anklagade henne för att ha "lånat" mitt linne, men idag hittade jag det i min egen garderob:)
Det förlorade linnet!

Många Kramar E

BRÖD

Jag har hunnit allt på min lista jag hade i dag! Nu är jag ganska trött och ska snart lägga mig i soffan:) Det är inte helt omöjligt att det blir en kopp te och att jag provsmakar det nybakta brödet!
Recept:

Blanda först:
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackad mandel
2 tsk salt

Blanda sedan i:
1,5 dl ljus baksirap
1 l lättfil

Fördelas i två smorda bakformar! Gräddas i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 60 minuter:)

Många Kramar EllenMÅNDAG

ATT GÖRA
Skola 9-12
Göra enkätfrågor till B-uppsatsen - handledning i morgon, tänkte komma lite förberedd

Boka tid för make-upprådgivning, som jag fick när jag fyllde år  -ska bli roligt att få lite tips och nytt smink:)
Göra klart och maila in GIS-uppgiften 
                                                                   
Städa
Baka bröd
Köpa present till Erika

Många Kramar E

GRILL

Nu är grillsäsongen här! Vi har grillat och ätit ute i trädgården två dagar i rad=) Kött och potatissallad är en riktigt höjdare. Nu laddar vi för att komma tillbaka till vardagen, skola i morgon på förmiddagen. Känns skönt att ha haft lite ledigt:) Idag har vi haft tvättstugan, jag har varit en sväng på Nautilus och Henke har varit och testat sina nya golfklubbor vid golfbanan. Min golfkarriär ligger fortfarande på hyllan, får se om jag någonsin blir en biten golfare, men man vet ju aldrig. Med en golfintresserad sambo och en golftokig pappa kanske man någongång i framtiden testar!! Är jag lika bra i långgolf som i minigolf så får karriären vänta ett bra tag till... det är nog bäst för alla och familjefriden:)

Många Kramar Ellen

MILEN

Första milen mot blodomloppet är nu avklarad! Också första gången jag springer en mil så jag är riktigt nöjd med mig själv:) Nu väntar grill och fest i trädgården...
Ha en  bra helg i solen!
Många Kramar E


BARCELONA

Hej=)
Nu är vi hemma från vår lilla resa! Allt har varit toppen... Hade kunnat stanna kvar för att få ett par extra dagar på stranden!
Barcelona är en stad som har storstadskänsla samtidigt som man kan ligga vid stranden och ha solsemester, detta tyckte jag om! Stranden på förmiddagen och sedan shopping på eftermiddagen. Några bilder från resan:Barcelona -09Jag & Henke vid stranden
Barcelona -09Jag i en saluhall
Barcelona -09Jag & Erika med en öl vid strandpromenaden
Barcelona -09Henke i Gaudis park
Jag vid La Familia (katedralen som aldrig blir färdig)

Många Kramar Ellen

SEMESTER!

Så var det dags för en veckas semester, denna gång en storstadssemester! Sista semestern som vi var på (förra sommaren i Österrike)  innehöll mycket aktiviteter, som vandring i berg, forsränning och mountainbike.
Jag & Henke i Österrike sommaren 2008

Denna semester kommer vara något helt annat=) Förhoppningsvis bra vårshopping, kultur och många besök på uteserveringarna! Ska bli så skönt att möta våren som i Barcelona kommit längre än här hemma!!

Tillbaka till packningen....
Många Kramar E

SOLSTRÅLAR!

Solen skiner och det är fredag, vilket betyder helg=) Har varit i skolan på förmiddagen och åkte ner till stan efter för att göra några ärenden innan resan! Barcelona på måndag, med shopping, mat, dryck och förhoppningsvis massa sol!! Jag och min älskling tillsammans med vännerna John och Erika flyger ner för en veckas semester:)

Våren är verkligen här i dag, fullt med folk på uteserveringarna och lång kö till Bosses glasskiosk!
(stans glasshak, med slogan: "ett slick sen är du fast") Det är precis en sådanhär dag som jag önskar att vår fina lägenhet hade en ballkong! Tänk att bara kunna öppna dörren och ha ett bord med stolar att sitta  vid! Eller bara kunna öppna för att vädra.
Tur att vi har en fin trädgård att sitta och sola i:
Bilder från 2008 så snart är det grönt igen!!Längst upp till vänster bor vi=)


Soliga Kramar E

Välkommen till min blogg!

Hej och välkommen till min blogg!
Detta är ett nytt projekt som jag tänkte pyssla lite med, när tiden finns=)

DAGEN I DAG:
Hämta väska hos Johanna (som blir mitt handbagage till Barcelona nästa vecka)
Skola 13-15
Jogga med Erika (måste träna då jag ska springa Blodomloppet i slutet av maj, haha)

Hoppas att vi ses!Jag

MÅNGA KRAMAR

RSS 2.0