En vecka i myskläder=)

Hej:)

Efter drygt tre år som student var jag i lördags på min första sittning! Det var riktigt kul:) Mat, underhållning och dans. Finsitting, vilket innebar klänning och (för mig) höga klackar, vilket känndes i fötterna dagen efter. Men ska man vara fin får man.....




Jag & Linnéa


Så var det måndag igen! Jag har i dag varit min första dag på Folkungaskolan! Kommer nog bli riktigt bra=) Idag har jag mest varit med och hjälpt till men imon ska jag hålla några lektioner. Så nu ska jag fundera ut nåt bra=)
Lite tips är aldrig fel! Vad tyckte du var roligast på Idrotten i skolan=)?
Nu blir det en vecka i myspyskläder! Nästa vecka ska jag vara med på geografin, kanske inte lika uppskattat då;)

Massa Kramar E

Lite adventsfix i dag me:)

Hej=)

Första advent närmar sig och i dag kom ljusstake och röda gardiner upp i köket!
 (Jo jag putsade fönstret innan!)
Lite julmusik och glögg på det gjorde inte saken bättre:) Det är så fint med alla stjärnor och ljusstakar i alla fönster, det lyser upp så fint i mökret!






Sitter nu och kollar på Idol, snart får man veta vem som åker ut... Erik var grym i dag tycker jag.

I morgon ska jag titta på gyckeltävling på NH på dagen och på kvällen väntar sittning!
Ska bli roligt:)
Sedan hoppas jag att min favorit kommer hem på söndag!;) Längtar efter dej...

Massa Kramar E


Tjat lönar sig! och så har vi en fin krans på dörren:)

Hej:)

Jag har de senaste dagarna varit arg och jagat folk som jag inte anser gör det dom ska! Men i bland lönar sig väl slit och tjat för idag fick jag två handledare (en i idrott och en i geografi) på Folkungaskolan i Linköping!=) (Turerna har varit många, men är såå glad att jag slipper göra praktik i Tranås och behöva pendla 7 mil varje dag tur!) Men en praktikplacering en dag innan praktiken är dåligt tycker jag!
Men nu känns det bra och det ska bli kul att komma ut till eleverna!

Idag var ett gäng från klassen hemma hos Malin (som ska bli floristlärare) och gjorde dörrkransar=) Det var knytkalas med allt från köttbullar, tacopaj, potatissallad, bröd, svampomelett, saffranskaka, kardemummakaka (som jag gjort), glögg och pepparkakor!
Så nu har jag börjat få stämning!

PYSSEL i Norrköping:


En början till min krans=)


Koncentration, ingen hade inte tid att kolla in i kameran!


Färdig och upphängd på dörren=)



Blir nog glögg här hemma i kväll, mys mys:)

Massa Kramar E♥


Mors lilla Olle- fika

Gokväll:)

Kvällsfikan består av favvoteet "Mors lilla Olle" (från Gerdas kaffehandel i Kalmar) och pepparkakor med lite ädelost på:) Mums!





I veckan ska det plockas fram ljusstakar och stjärnor till advent, så imon tänkte jag putsa fönster och plocka mossa:) På torsdag ska några i klassen träffas och göra julkransar hos Malin! Hoppas att komma i lite mer julstämning då;) Längtar till jul...

Många Kramar E

Så var det måndag igen!

Hej!

Efter en trevlig helg med mamma och pappa här i Linköping:)
Det blev en sväng på stan, julmarknad i Trädgårdsföreningen, en halvlek av Henkes handbollsmatch, en sväng på Maxi och IKEA, glögg & pepparkakor och planka till middag (med hemmagjord beasås)! Lördagen avslutade vi med cheescake i soffan:)
På söndagen var mamma och jag ute och gick en promenad, Henke och pappa fixade något med bilen och så gjorde vi gulaschsoppa till lunch. Mormor åkte med mamma och pappa upp, men har varit hos en kompis, hon kom på fika innan dom körde till Kalmar igen. Mycket trevligt!!


Mamma och Pappa:)

Om en vecka, nästa måndag, ska jag ut på min andra praktik! Jag har dock inte fått någon placering än, jag tycker det börjar dra ihop sig nu!!! Trodde Lärarprogrammet skulle ordna sådant eftersom vi inte får fixa egna platser (!) Har ringt och härjat idag!!!! Sådant som bara ska funka tycker jag, det tar så onödig energi!

Massa Kramar E

Min dag!

Hej!

Började dagen med att köra Henke till tåget 6.45!! (Tidigt!!) Åkte hem och vände (började tvätta) och sen cyklade jag till skolan. Mötte Nea i Baljan för att hämta kaffe innan vi gick ner till D-huset. Seminarie och ett litet möte med projektgruppen blev det i dag.

Lina skulle ut till Tornby en runda så jag hängde på=) Bla en liten sväng på IKEA. (Vi måste boka in en em/ kväll för lite julbak med glögg! Lina kolla datum=)

Sedan har jag bara varit hemma, sprungit upp och ner i tvättstugan,inget som jag tycker är så jättejobbigt! Och nu är allt rent!=) Skönt.

Lite ensamt är det allt att vara ensam hemma och sängen kommer kännas stor när jag kryper ner i kväll! Längar efter dej min duva:) Men vi ses på lördag igen!

Hoppas att allt är bra med er!
Massa Kramar E




Grattis syrran på namnsdagen, Elisabet, idag:)

Spisen är på plats=)

Hej!

Så var den äntligen på plats, vår nya spis! Den trasiga har bytts ut mot en som fungerar:) Nog den enklaste modellen men bättre än den förra iallafall! Den stod på trekvart på tre ben och med en trasig ugn. Så när dom   skulle flytta spisen trillade den bara ihop! Haha...
Dom förklarade hur man skulle bränna ur ugnen och plattorna innan användning och satte på fläkten för att visa att man ska ha god ventilation då. När vår gamla fläkt susade lite ansträngt sa han att vi kanske skulle bytt den också och skrattade=)



Ny spis=) NU kan de bakas igen!


Många Kramar E


Sol & Värme i 15 min!

Hej!

Har denna vecka, liksom andra veckor, skola måndag och torsdag 8-11. Denna veckan är det även föreläsning på fredag! Ojoj! Jag och Nea har redan gjort det vi ska göra till torsdag så nu har jag två lugna dagar. Funderar på om det är något man borde göra... (?) men jag tror faktiskt inte att det är det!

Jag har varit i "sol" och värme idag, jätteskönt..., tills lysrören i meddos solarie slocknade! Men fick drömma mig bort till värmen en stund i alla fall. Fick nog lite energi också!;)

Har varit uppe hos Erika på kaffe, blir inte så ofta nu när hon jobbar i Kalmar! Men idag var hon hemma:) Vi ska även passa på att träna ett pass lite senare!

Många Kramar

Helgen

Hej!

Helgen har varit jättebra med hockey, restaurang och besök:) Tänkte avsluta veckan med att träna ett step-pass med Erika och sedan köpa pizza när Henke kommer hem från sin handbollsmatch!

Ni som känner mig vet att jag gillar marimekko väldigt mycket! Blev mycket glad för detta:


Fick en jättefin kökshandduk och servetter och Ingmari och Bernt=)


Hoppas att ni haft en bra helg, imon är det dags för en ny vecka!

Många Kramar E


Besök förgyller

Hej:)

I helgen kommer svärföräldrarna på besök!=) Ingmari har i smyg planerat en resa för Bernt, som i torsdags började i huvudstaden. Påvägen hem blir det ett stopp hos oss i Linköping:) Här väntar hockey (LHC- Luleå) och ett besök på Italiensk restaurang i kväll. Ett efterlängtat besök!:)

Många Kramar E

Nästa helg kommer mamma och pappa, ska bli så mysigt! Och den 10 december kommer Emmy & Daniel och den helgen kommer även Emelie & Daniel! Jag LÄNGTAR!!!


Sabinas Supermix:)

Hej!

Idag har det fixats i repceptpärmen, rensat och skrivit in på datorn! Blev alldeles glad när jag hittade detta recept i en plastficka, måste vara ett par år sedan=) Kommer du i håg det Sabina:)? Du hade tydligen denna goda SUPERMIX i din lunchlåda, haha själv satt jag väl med en kycklingfilé och fullkornspasta!!(Jag hade en period då denna "rätt" ofta fanns i min matlåda=) Jag skrev ner det och har lappen kvar!




Saknar våra luncher i Sevvans lunchrum! Kramar till dej vännen:)


Massa Kramar E


20091111

Hej:)

Dagen började segt, vet inte varför jag har så svårt att gå upp på mornarna! Sov till 10!!!! Åkte till skolan, satte mig på bibblan och läste det vi ska läsa till seminariet imon. På eftermiddagen kom Linnéa också till skolan och vi gjorde frågor tills imon, bra jobbat=)
Vid fem cyklade jag ner till stan för en fika med Johanna :)
(Livrädd för att bli upptäckt med att inte ha lyse på cykeln, inget jag har råd med just nu! Jag som alltid är så noga med det, men vem tänker att det ska vara mörkt när man ska hem? det gick bra denna gång)
Fikade kaffe och macka på mysiga Berget.

Hoppade in på Indiska och såg denna fina ljusstake:



Ljusstake från Indiska


Många Kramar E


Lite LJUS i höstmökret

Hej!

Har varit en sväng ute i Tornby och gått i mina favvoaffärer där; Åhlens, Hemtex, Cervera och IKEA! Det finns så mycket fina saker! Man får många ideér och vill göra om hemma. Men som student får man se till "de små" förändringarna:) Men visst kan lite nya ljus och servetter piffa till det i höstmökret!?

Hemma på Blomgatan lyser det alltid några ljus:






Nytt ljusfat(IKEA), blockljus (IKEA) och servetter (Cervera)  :)



Höstmys i Hallen:)


Snart börjar Halv åtta hos mej, hoppas att det är ett roligt gäng denna veckan!

Många Kramar E


Lördagsmys♥

Gokväll!

Det har varit en lugn dag i dag, gick fram och tillbaka och tittade när Henke spelade match. Vinst=) Sedan har vi varit hemma och varit lediga:)
I kväll hade vi ostbricka, hur gott som helst! Och visst ser det gott ut!?
Man äter ju faktiskt med ögat;)





Supergoda "GORGONZOLASNAX":




Recept:

50g rumsvarmt smör
120g gorgonzola
1,5 dl vetemjöl
75g valnötter


1. Blanda ihop ingredienserna till en deg.
2. Rulla degen i plastfolie till en "korv" och lägg i kylen ett par timmar.
3. Skiva upp till tunna kakor.
4. Lägg på en plåt, grädda i ugnen tills kakorna fått en fin färg. Ca 175 grader i ca 15-20 min.

LYCKA TILL=)



♥Många Kramar E♥


Nu väntar Bodycombat!

Hej!

På förmiddagen var det seminarium och på eftermiddagen föreläsning om kunskap = heldag i skolan, inte varje dag=) Kunskap och lärande står på schemat och visst är det lite flummigt=) Imorgon väntar föreläsning om lärande...

Henke och jag har precis ätit kyckling och baconsallad, mycket gott! och om en stund ska Erika och jag cykla och träna: Bodycombat! Vet inte när jag tränade det senast, men det ska bli kul att testa igen:)

Hej så länge!

Kramar E

Ugnen ska bli ren!

Hej=)

På förmiddagen var jag och Lina ute en liten runda och det SNÖADE! Brrr, kallt och mörkt är det idag!

 Ska nu fortsätta med det jag tänkte göra idag: Dammsuga och rengöra ugnen! För vi har bränt något i ugnen så varje gång vi lagar mat luktar det vidbränt... 
Att rengöra ugnen är en sak iallafall jag drar mig från att göra, men nu ska det bli gjort=)


Städtime:(



Inte jätte nice plåt...



och läsa lite till seminariet imon...


Snart blir det rent hus!

Kramar E


Teatime

Godkväll!

Sitter i soffan och tittar på Äntligen hemma och dricker te... Mysigt:) Ikväll la jag i lite lime
(el. citron) i teet något pappa lärde mig när jag var liten, gott gott. Testa!


Te med lite lime=)


Många Kramar E


Hemma igen:)

Hej på er=)

Som ni vet har jag varit i Kalmar ett par dagar, såå skönt att komma hem i bland!
Så i torsdags när jag kom var det god mat och mys hemma på Tegelviken:) I fredags var det en sväng på stan och låånglunch med Sabina!
Vi skattade som vanligt och hade det jättemysigt, du är så bra min vän!
På kvällen var det Idol hemma hos mor och far:)

Lördagen började med att mamma och jag var på HaloweenSPINNING kl 9.00 på moronen!!! Riktigt kul med temapass, saknar faktiskt F&S ibland! På eftermiddagen kom Henke upp, och då var det lite fördelsedagsfirande hos mormor:) Sedan fortsatte jag och Henke till Emmy och Daniel som hade fest ALLTID lika roligt att ses!:) Hela vårt lilla Kalmar gäng hittade dit, mycket trevlig kväll:) Tack tack!

På söndagen var mamma, pappa, Henke, jag, Mie, Tobbe och mormor på Byttan och åt Brunch, jätte gott:)!!  Allt från frukost, lunch och fika! Jag tog allt;)
Sen kollade vi SM-finalen i fotboll innan vi körde till Linköping igen!

Nu har vi precis varit och STORhandlat på Maxi, jag älskar när kylen, frysen och skåpen är välfyllda!
Snart ska vi göra kycklingwok med nudlar!


Nu ska det bli wok=) Inviger vår skärbräda som Henke gjort!


Många Kramar E


RSS 2.0